astrologija, zapadna astrologija

Ovan i prva kuća


Ovan…onaj bez kojeg ništa ne može početi.Tko bi se i usudio početi išta bez pionira? Koje bi to vatre bile upaljene da nije Ovnova? Pogađate…niti jedne.

Ovnovi dolaze sa proljećem kad nam je toplo,ali imamo i hladnijih dana no ovaj znak je sve samo ne hladan. Žustar,fokusiran,on jednostavno gori od želje. A za čime to točno? Pa valjda Ovnovi znaju to,a vi gledajte svoja posla. 😉

No šalu na stranu. Ovnom vlada planet Mars,koji ga oplođuje kao znak. Zaslužan za vatrenost igrača u sportovima,energija koja omogućava da čitaš ovo što pišem,a trenutno i meni da tipkam i o tome pišem.

Ovan predstavlja naš identitet,naš Ego,naš poriv da osvojimo,pobijedimo i da se natječemo. Od tuda i dolazi problem gdje se Ovan treba ugledati na drugu stranu i brže-bolje prepisati šalabahter od Vage da bi se naučio ravnoteži jer njegova energija može biti neuravnotežena.

Kad smo kod energije,kod Ovna vlada vrlo snažna i velika,ali neuravnotežena energija. U našoj karti Ovan nas potiče na samostalnost i hrabrost,te ljudi koji imaju istaknutog Ovna u karti trebali bi se izboriti za ostvarenje svje priče. U toj borbi oni ne mogu računati na pomoć sa strane u svim ključnim događanjima.

Ovan je ratnik.Ovan je pobjeda. Ovaj znak puno brže i lakše počinje,nego što završava. Oni su često inicijatori čije kreacije završava netko drugi. Ovaj znak je direktan i odlučan u svom izražavanju,ponekad i grub.

Recimo Mars u Ovnu može reagirati preburno,iako je u svom vladajućem znaku,dok Mars u Škorpionu daje određenu taktičnost pri djelovanju. Mars u Biku,u svom izgonu je dosta usporen i treba mu određeno vrijeme da stvari privede kraju. Mars u Raku reagira pre emotivno što ga čini lošim ratnikom,no i to je u redu. Energija koju ima Mars mogla bi za promjenu težiti liječenju,a ne povređivanju drugih.

Da ne izostavimo Ovnove loše strane koje se manifestiraju kad je Ovan neuravnotežen,te na niskom stanju svijesti:

Egoizam,naravno. Ovo je pristutno kod svih znakova,no neki su dovoljno šarmantni da to izbjegnu. Kod vatrenih znakova ovo je naglašeno radi urođene potrebe da se istakne vlastita važnost. Ovaj slučaj egoizma najmanje je naglašen kod Strijelca. Uz egoizam,kod Ovna se može javiti i egocentričnost,gdje se mi cijelo vrijeme natječemo tako da bi pobjedili druge,to se javlja zbog “JA” koji se može jako grubo nametati drugima.

Naglašenost Ovna u karti dat će ljude koji su vrlo fokusirani u svom djelovanju,koji su uvijek negdje blizu svog cilja. Fizičkim izgledom kod Ovnova dominiraju naglašene obrve i arkadne kosti,te čelo,nos i zatim lice. Većina Ovnova (ukoliko to ne pobiju ostali elementi u karti) vole zaigrati neki sport,iako nije nužno. Oni svoju energiju mogu koristiti gotovo za bilo što,jer je izbor toliko velik za jednog Ovna koji je došao da pobjedi u svijetu punom mogućnosti.

Također može biti prisutna ljubav prema brzini i adrenalinu pa se tako Ovnovi mogu naći u ulozi da jure automobilima i motorima,no trebali bi biti oprezni da ne ozljede sebe,a i druge ljude prilikom Marsovsog ludila. Agresivnost koja se javlja kao eksplozija energije trebala bi se preusmjeriti u pozitivno izražavanje i pronalaženje ravnoteže.

Ovan je vatreni znak,kardinalni i muški.

Osobe rođene u znaku Ovna rođene su između 20.3.-20.4.

Poznate osobe rođene u znaku Ovna:

SUNCE: Emile Zola,Emma Jung,Guilaume Bigourdan,Anita Bryant,Gloria Sternem,Vincent Van Gogh,Erich Fromm,Garreth Knight,Linda Goodman,Dane Rudhyar,Karl H. Ambjornson,Charles Chaplin,Maya Angelou,Jackie Chan,Bette Davis,Marlon Brando,Aretha Franklin,Marvin Gaye,Billie Holiday,Lady Gaga,Diana Ross

MJESEC: Francis Israel Regardie,Emile Zola,Edward Snowden,Alan Leo,Arthur Dee,Susan Aiu,Pamela Anderson,Tyra Banks,Jaime Lee Curtis,Louis Armstrong,Marlon Brando,E.E.Cummings,Salador Dali,Jeffrey Dahmer,Selena Gomez,Janet Jackson

ASCEDENT (Podznak) : Joan Collins,Amy Fisher,Samuel Liddel MacGreggor,Stephen Arroyo,Linda Goodman,Gottfried Angeli,James Dean,Louis Armstrong,Heath Ledger,Shaquille O’Neal,Barbra Streisand

                                                              PRVA KUĆA U ASTROLOGIJI

Da ne zaboravimo spomenuti prvu kuću. Kao jedna od ugaonih kuća,prva kuća spada u kuće koje se izražavaju najintenzivnije. Zapamtimo da je vrh svake kuće početak i najveća energija planeta,pa tako da ako imate ikoji planet u ugaonim kućama 1.,4,7,10. taj planet izražava se puno intenzivnije nego da je smješten u neku od padajućih 3.,6.,9,12. kuća.

No vratimo se dakle na prvu kuću. Ovoj je kući još dato ime i HELM ili kormilo. Zašto? Pa logično je da niti jedan brod ne može ploviti bez jednoga. Vjerojatno bi izgubili smjer kad ne bi znali kojim da putem idemo i kad ne bi znali gdje da skrenemo.

Ova kuća predstavlja personu. Ako ste upoznati sa Carl Gustav Jungom,onda znate da se kod njega persona predstavlja kao maska. Ovo je nešto što stavljamo između sebe i drugih,i ono što će drugi vidjeti u nama. Prva kuća također opisuje karakteristike koje smo kao djeca primjenjivali da bi ostvarili ono što smo željeli.

Označava tijelo i fizičku pristutnost,pa tako govori i vitalnosti i zdravlju te energiji. No također označava sveukupni život,životnu priču i osnovni program. Označava ulazak u svijet,i početak.

Planeti oko prve kuće govorit će o našem iskustvu u ovom svijetu.

To bi bilo to,nastavljamo serije o znakovima i kućama 🙂

Aries
Aries
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s