Djevica i šesta kuća


Djevice!

Prve koje će vam u lice sasuti ono čega ste itekako svijesni,a čuvate u sebi i mislite da nitko neće primijetiti. E pa…HOĆE.

Nemojte se naljutiti previše na Djevice,one su ionako prekritične prema samima sebi,pa moraju biti i malo kritične prema vama.

Ovaj znak je zemljani,ženski i promjenjivi.

Slikovni rezultat za virgo art impressionism

 

U strukturi ega se uočavaju pukotine i odjednom ono što smo mislili da je savršeno se opet može usavršiti. Ovaj znak je vezan uz služenje (lav-kralj,djevice-prosjak).

Ovaj je znak vrlo mentalan,analitički i konkretan. Znak profinjavanja.

Kod Djevice i Škorpiona postoji sličnost jer je kod Djevice profinjavanje,a kod Škorpiona transformacija. Kroz ovaj znak se pripremamo da bi ušli u odnose (Vaga).

Slikovni rezultat za virgo scorpio one sign


Ovo je znak rutina,treninga,primjenjivanja određene tehnike,ovo je znak zanatlije.

U ovom znaku postižemo visokovrijedne sposobnosti. Vrhunac vještine na nekom planu gdje se javlja ideja perfekcionizma. Nema popusta ako neke stvari nisu dovedene do savršenstva. Ovaj znak ima veliku sposobnost uočavanja detalja,tu svaka sitnica ima svoje značenje.

Ovaj znak je tipični istraživač i znanstvenik. Posjeduje mirnoću i staloženost kao i samodovoljnost (može raditi sama bez pomoći sa strane).

Također je vrlo duhovan znak,uzima se kao znak ulaska u duhovno. Za razliku od Lava ne želi blistati i biti primjećena,ovaj znak se miče od uloge eksponiranosti no na drugačiji način od Vodenjaka. Osobe sa naglašenom Djevicom mogu biti uspješni pomagači,vrlo korisni u procesu nastajanja nečega.

Ovdje postoji problem ostvarivanja bliskosti jer ovdje sprječavamo vanjski utjecaj na privatnost. Odvajanje na fizičkoj razini.

Slikovni rezultat za demetra impressionism

Neke od negativnih karakteristika ovog znaka su npr. strah od nekoga tko ulazi u privatan život te problem sjedinjavanja sa ostalima (distanciranost,manipulativnost) za razliku od Riba koje su pak presjedinjene sa drugima. Ovaj znak također posjeduje sklonost pronalaženju grešaka kod drugih ljudi da ga ne bi primili u svoj prostor. Ovdje stalno pronalazimo nove greške i ne uviđamo veliku sliku zbog detalja. Može se javiti nervoza,kompleksi manje vrijednosti,negativna kritika prema samima sebi te besmisleno profinjavanje.

Ovdje nastaje potpuni red ili potpuni kaos (Djevica-red,Ribe-kaos)

Može se događati besmisleno ponavljanje nekih rutina (O.C.D.,kompulzivno ponašanje)…Trebali bi se postepeno mijenjati te raditi nešto što nas uveseljava.

Ovo je ljudski te anđeoski znak.

POZNATE OSOBE ROĐENE U ZNAKU DJEVICE:

SUNCE:  Liz Greene,Agar Zariel,Elsie Wheeler,Susan Aiu,Sara Aldrete,Cameron Diaz,Buddy Holly,Julio Inglesias,Beyonce Knowles,Shirley Manson,Marshalla Hazen

MJESEC:  Jodie Foster,Richard Branson,Rudolf Steiner,William Lilly,Sara Aldrete,Charles Bukowski,David Lynch,Marquis De Sade,David Carpenter,Anthony Magoni,Anton Szandor Lavey,Marvin Gaye,Peggy Lee,Lorde,Busta Rhymes,John Travolta

ASCEDENT (Podznak):  Ernest Hemingway,Oprah Winfrey,Marlene Dietrich,Gemma Galgani,Aki Ahrens,Susan Aiu,George Brejack,Woody Allen,Will Farrell,Uma Thurman,Walt Disney,Sharon Stone,Maddona,Kurt Cobain,DMC,Peggy Lee,Brian Molko,Roy Orbison,Patrick Swayze,Winston Churchill,Erwin Schrödinger,Oscar Wilde

ŠESTA KUĆA U ASTROLOGIJI (Evil fortune)

Ovo je kuća koja opisuje područje prilagođavanja normama društva. Kuća ozljeda,rada i sluga te onih koji su nam podređeni. Kuća naših svakodnevnih obaveza.

Ovo je također kuća bolesti kao posljedica krivih rutina te ulazak u proces izlječenja. Ovdje također i mijenjamo rutine.

Na duhovnom planu vezana je uz učenje i uzdizanje svijesnosti te opisuje gdje imamo potrebu za treniranjem i svakodnevnim obavezama.

Ova kuća je priprema za ulazak u 7.kuću.

Također opisuje ulaženje djeteta u društvene obaveze.

One thought on “Djevica i šesta kuća

  1. Pingback: °Retrogradni Merkur i eklipsa u znaku Djevice° | Pustinjak Budala

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.