astrologija, zapadna astrologija, znakovi

Vaga i sedma kuća


♦Lijepe Vage,znak kojim vlada Venera opet nam u život unosi ljepotu,ali i estetiku. Gledajući u povijest i boginje koje su predstavljale pravdu poput boginje Maat iz Egipta koja je za zadaću imala na vagu staviti pero i srce onog koji prelazi kroz svijet podzemlja lako nam je zaključiti da ovaj znak balansira između dobrog i lošeg,pravednog i nepravednog,tako da nije začuđujuće ako će ovaj znak imati interesa za pravdu,zakone,a također i za estetiku.

Vage su sedmi znak po redu,dolaze nakon Djevice (rafiniranja) i ispred Škorpiona su (transformiranje). Isto tako dolaze između reda i kaosa,kao da pokušavaju balansirati između tog dvoje. Ovaj znak može biti dosta neodlučan i teško donositi odluke. Vaga je zračni,kardinalni i muški znak što znači također da će njihov intelekt biti naglašen, ali i reakcije koje ponekad mogu otići i u suprotni znak (Ovan) i izraziti se bijesom ili fascinacijom npr. oružja, ili muškaraca koji su mišićavi, sa naglašenim Marsovskim karakteristikama ; tamni, mišićavi, agresivniji, inicijatori i adrenalin junkies.

Isto kao  što muške Vage mogu privući dominantnije žene koje se ne boje preuzeti stvari u svoje ruke. Vage vole pričati o odnosima, ali i o svojim osjećajima. Gotovo uvijek željeti će razgovarati i raditi nešto  lijepo, nešto umjetnički i nešto gdje se mogu izraziti svime samo ne riječima. To će polje ipak ostaviti svom prethodnom znaku susjedu- Djevicama.

Često novac troše na slatkiše, kozmetiku, boje, tempere, bojice, ali i dobre komade odjeće, a za to imaju posebno dobro oko.

Kod ženskih je Vaga uobičajena tzv. Libra hair ,  a ako ne znate o čemu govorim evo par primjera:

Slikovni rezultat za catherine zeta jones Slikovni rezultat za monica bellucci Slikovni rezultat za kim kardashian

Slikovni rezultat za kate winslet Slikovni rezultat za avril lavigne

Ovom znaku odnosi igraju jako veliku ulogu u životu,te sebe često ispunjuju kroz veze,brak ili jednostavno partnerstva. Imaju “dobro oko” za estetiku i uređenje interijera,kao i cijenjenje umjetnosti i dobar osjećaj za boje i kontrast.

Mračna strana Vage mogu biti prevare,ili odnosi radi nekog određenog postignuća,a moraju pripaziti i na to da im estetika ne postane etika.

f6a9be4cc386b6606e37adaf9dc6fbe9

861ccb06883e65ff1c04d33ea51e0b1d

Poznate osobe rođene u znaku Vage:

SUNCE: Eleanor Roosevelt,Margaret Thatcher,Dražen Petrović,Stephen Arroyo,Marc Edmund Jones,Shelley Ackerman,Aki Ahrens,Darryl Anka,Aleister Crowley,Matt Damon,Monica Bellucci,Chuck Berry,Emily Deschanel,Michael Douglas,E.E.Cummings,Michael Aquino,Snoop Dogg,Usher,Oscar Wilde

MJESEC: Mel Gibson,Pierre Roy,Dion Fortune,Amy Fisher,Željko Pervan,Peter Carroll,Linda Goodman,Janduz,Michel Arth,George Brejack,Maya Angelou,Leonardo DiCaprio,Walt Disney,Dr,Dre,MC Solaar,Sid Vicious,R.H.Naylor

ASCEDENT (podznak): Erich Fromm,Peter Carroll,Shelley Ackerman,Anais Nin,Jennifer Aniston,Neil Diamond,Yoko Ono,Jeffrey Dahmer,Jon Bon Jovi,George Clinton,Alice Cooper,Courtney Love,Katy Perry,Frank Sinatra

                                             SEDMA KUĆA U ASTROLOGIJI

Sedma kuća također znana kao i Setting Pivot te govori o našem odnosu sa jednom osobom,a također i o onome što projiciramo na partnera. Ova kuća može predstavljati našeg bračnog druga,kao i neprijatelje.

Ova kuća je područje projiciranja,a također i kuća gdje ulazimo u partnerski odnos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s