astrologija, kuće u astrologiji, općenito o znakovima, zapadna astrologija, znakovi

Strijelac i deveta kuća


Došli smo do još jednog zanimljivog znaka,iako je teško pronaći neki koji nije zanimljiv…tako barem astrologija djeluje na mene osobno.

Strijelac je promjenjivi,vatreni i muški znak te pripada vibracijama planeta Jupitera pa tako i možemo povezati njihovu želju za širom perspektivom i višim znanjima kao jupiterovskim bićima.  Strijelac je viša priča Blizanaca,samo uz više znanje kao osnovnim principom. Zašto? Jer je vatra povezana uz najveće principe. Strijelac označava izlazak na svijetlo dana te odlazak u visine.

Ovaj znak označava inspirativan um,pa se tako pod ovim znakom možemo susresti sa profesorima,zakonodavcima te filozofima,ili oni koji imaju znak Strijelca naglašenog. U ovom znaku kao da postoje neki viši principi,moralni i etički koji dolaze sa nekog nebeskog izvora,”Božji zakoni”.

Ovaj znak,da bi se u životu osjećao ispunjenim,treba vidjeti smisao u životu. Ukoliko ne vide smisao,onda imaju problema. Ovaj znak između ostalog voli veselje,smijeh,glazbu te vole da svi drugi oko njih primaju te vibracije koje oni šire. Ono što je sigurno,ovom znaku jako lijepo stoji osmijeh,pa sam čak i ja nasmiješena kad ih vidim da se tako lijepo smiju. 😀

2cd14d6eb41df47b980e024635da2e17

Pošto ovim znakom vlada planeta Jupiter,među ovim znakovima mogu se naći i oni u crkvenim ili magičkim redovima koji su odlučili služiti tom višem principu-Bogu te na taj način širiti božju riječ. Odlična je Simbolon karta koja prikazuje ovaj znak u takvom pogledu:

08

Kao promjenjiva vatra možemo reći da Strijelci vole društvo,zabavu i avanture.

Neke od ne toliko bajnih karakteristika naveli bi insistiranje na općim principima koji se teško realiziraju u konkretnim slučajevima kao i da zbog široke perspektive ne vidimo drvo od šume.

Ponekad kad treba pričati o sebi,Strijelci znaju otići na nivo općih tvrdnji. Problem je kad svoja osobna uvjerenja dožive kao ona svemirska uvjerenja (npr. fanatizam,križari,religijski terorizam,ideologija…)

Nekad se zna dogoditi da promoviraju etiku i moral,a u njihovim životima je nešto sasvim drugo.

Poznate osobe rođene u ovom znaku:

SUNCE: Papa Franjo,Richard Tingler,Dion Fortune,Živorad Mihajlović Slavinski,Robert Hand,Woody Allen,Christina Applegate,Tyra Banks,Braco,Jim Morrison,ali i serijski ubojica Ted Bundy.

MJESEC: Danny DeVito,Oprah Winfrey,Pablo Picasso,Vincent Van Gogh,Erich Fromm,Jiddu Krishnamurti,Liz Greene,Jennifer Aniston,Justin Timberlake,Naomi Campbell,Vin Diesel,Ted Bundy,Yoko Ono,Sharon Stone,Emma Watson…

ASCEDENT (Podznak): Danny DeVito,Igor Ognjenović,Emile Zola,Edward Snowden,Wes Craven,George Grosz,Stanislav Grof,Garreth Knight,Sepharial,Dane Rudhyar,John Dee,Edward Kelley,Hans J.Andersen,Michel Arth,Kenneth Anger,Jessica Biel,Jaime Lee Curtis,Marlon Brando,David Carpenter,Marvin Gaye,Jimmi Hendrix,Elton John,Gladys Knight,Elvis Presley,Patti Smith,Tom Waits…

                                       

                                         DEVETA KUĆA U ASTROLOGIJI (God-Bog)

Nasuprot treće kuće Boginje,ovdje smo u kući Boga. Ova će kuća govoriti o načinu na koji definiramo svoj život. Govorit će o višim znanjima koje posjedujemo.

Govorit će o našoj religiji te o načinu na koji vjerujemo…je li naša religija fiksna,tradicionalna,promjenjiva. Zanimljivo da usprkos svim religijskim ratovima na Zemlji,ova kuća neće otkriti ničiju religiju. Ona je samo vaša.

Ovo je također kuća izdavaštva. Sve ono što ste kreirali i stvarali u 5.kući,sada kroz 9.kuću izlazi vani.

Ovo je kuća ideologije,te kuća gdje tražimo viši smisao.

Također je kuća dalekih putovanja te stranih zemalja.

Advertisements

1 thought on “Strijelac i deveta kuća”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s