astrologija, kuće u astrologiji, općenito o kućama, općenito o znakovima, zapadna astrologija, znakovi

Vodenjak i jedanaesta kuća u astrologiji


Iako je ovo suprotni znak meni kao Lavu,moram priznati da im se ne prestajem diviti. Pogotovo tipu Vodenjaka koji je jednostavno tako spontan u svom izražavanju bez zabrinutosti o tome što će bilo tko o njima misliti.

Kao i Lav,ovaj znak je fiksni. No,ovaj znak je zračni te oscilira između muškog i ženskog. Tradicionalno njime vlada Saturn,a Saturn je svoje vladarstvo modernom astrologijom odlučio podijeliti i sa nepredvidivim planetom Uranom.

Ovaj znak posjeduje strukturu vibriranja,osciliranja te promjenu polova. Tamo gdje se znak Vodenjaka nađe u karti,tu osciliramo,i bitno je da se izražavamo na dinamičan način i da smo aktivni jer Vodenjak postaje užasan ako mu je dosadno te inicira problematične situacije da mu ne bi bilo dosadno.

Suprotno od znaka Lava,ovaj znak se diči kreativnim neosobnim izražavanjem. Ovaj znak posjeduju veliku potrebu za slobodom te rušenjem svih onih koji nameću pravila igre po sebi te ruši lavovska pravila. No,ovaj znak preko Lava osvješćuje svoj identitet.

Ovaj znak daje osjećaj različitosti.

Ovo su djeca koja rade iskorak iz obiteljske priče,ili priče svoje porodice,okruženja…svega onoga na što smo navikli te dolaze u ovaj svijet da naprave nešto različito.

Bitno je reći da ovaj znak puno lakše djeluje unutar grupe,no treba paziti da ne izgubi svoj identitet. Ovo je znak udruženja i individualnosti,jedinstva različitost,poštovanja tuđeg i različitog.

Npr. Voltairova izjava : “Ne slažem se sa vama o tome što mislite,ali dat ću svoj život da imate pravo to reći.”

Ovaj znak je društven,na strani pojedinca i pravde. Njihov um je inventivan i intuitivan,te posjeduju stvaralačku slobodu.

Neke od negativnih karakteristika ovog znaka su na primjer te da se ne mogu uklopiti niti u jednu cjelinu jer uvijek insistiraju na svojoj različitosti,zatim nametanje svojih ekscentričnih ideja,traženje konstantne slobode od nečega ili nekoga te onda dolazi do suprotstavljanja sa drugima. Više od ikojeg drugog znaka,ovaj znak izražava svoju seksualnu i općenitu slobodu,a također od ovih znakova često ćete čuti da nisu sa ovog svijeta. 🙂

Oni trebaju do kraja razviti svoju individualnost te se uklopiti u zajednicu.

Kako dva vrlo različita planeta vladaju ovim znakom,imati ćemo dva tipa Vodenjaka:

Uranovski tip: U budućnosti,inventivan,slobodnjak,moderni ljudi koji su ispred drugih

Saturnovski tip: U prošlosti,zastupaju tradicionalne vrijednosti,ali su opet drugačiji od drugih

Ono što ovaj znak sigurno nije-nije u sadašnjosti 😉

Od dijelova tijela to su gležnjevi,zubi i cirkulacija-pogotovo cirkulacija u nogama.

Uz ovaj se znak veže okultizam i hermetizam.

Poznate osobe sa znakom Vodenjaka:

SUNCE : Oprah Winfrey,Angela Davis,Edward Snowden,Germaine Greer,Kenneth Anger,Jennifer Aniston,Justin Timberlake,James Dean,Neil Diamond,Yoko Ono,Leopold Sacher-Masoch,Colette,Dr.Dre,Alice Cooper,John Travolta,Tallulah Bankhead

MJESEC: Muhammad Ali,Marilyn Monroe,Papa Franjo,Angela Davis,Hamilton Howard,Josip Broz Tito,Stephan Arroyo,Dane Rudhyar,John Dee,Edward Kelley,Jessica Adams,Kenneth Anger,Woody Allen,Jesica Alba,Britney Spears,Jelena Karleuša,Uma Thurman,Tarkan,MC Hammer,Brian Molko,The Veronicas,Richard Belzer…

ASCEDENT (podznak) : Germaine Greer,Pierre Roy,Richard Tingler,Dion Fortune,Jiddu Krishnamurti,Helio Amorim,William Lilly,Clifford Bias,Sara Aldrete,Matt Damon,Casey Affleck,David Bowie,Jim Morrison,Anton Szandor Lavey,Billie Holiday,Odetta Holmes,Nina Simone,The Veronicas

JEDANAESTA KUĆA U ASTROLOGIJI (Good Daimon)

Ovo je kuća gdje se nalaze naša očekivanja i nadanja. Tamo gdje je društvo i društveni angažmani. Tamo gdje su naši prijatelji. Kuća gdje imamo slobodu odabira. Tamo gdje primamo mirovinu kao posljedicu rada (10.kuća karijere). Kuća udruženja,politike,duhovnih udruženja (jer su drugačija od onih u 9.),politika te naša društvena realizacija planova.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s