afrimacije, duhovnost, spiritualnost

Novogodišnje misli-Sretna nova 2015. godina!


Sat je Merkura,a dan Venere.  Dan je sunčan i snijeg se topi. Gotovo da više i nema tragova slavlju koje se odigralo za Silvestrovo osim vjerojatno ostatci velikog broja petardi koje su se ispucale da bi dočekali Novu godinu.

Ljudi stvarno imaju čudne običaje. Nova godina,Zemlja je napravila krug oko Sunca za koji joj je po Julijanskom kalendaru potrebno 365 dana ili 12 mjeseci.  Iako nam se ponekad čini kao da se stvari ne mijenjaju,pogledamo li natrag u prošlu godinu te razmislimo o veličini svjesnosti koju smo posjedovali tada,a onda o onoj koju posjedujemo sada onda sa sigurnošću možemo reći da nam se promjene sviđaju te da se ne bi vratili u prošlu godinu.

U ovo novogodišnje doba svi vole govoriti o novogodišnjim rezolucijama i planovima,što nije niti čudno jer je ovo vrijeme obilježeno znakom Jarca koji i jest simbolika organizacije,planova i strukture. No,ono što nam svima teško pada u ove hladne,snježne dane su promjene. Ujutro se teško dići iz toplog kreveta,a kamoli napraviti neke promjene u svom životu.

No,često puta zaboravljamo da je promjena zapravo jedina konstanta. Ukoliko pogledamo prirodu i prirodne procese možemo uočiti blagost tih promjena. U jesen lišće opada i drveća se ne bune…samo lagano otpuštaju svoje listove znajući da će nakon zime i snježnog prekrivača ponovno biti u mogućnosti pustiti nove,zdrave i još ljepše listove da bi u ljeto pokazali svoj vrhunac ljepote i sjaja.

Kroz svih novih 12 mjeseci  mi ćemo svi rasti,prolaziti kroz trenutke-dobre i one manje dobre. Stanja kroz koja prolazimo samo su na ovoj razini opisana dobrima ili lošima,jer u svemiru vrijede neki sasvim drugi zakoni. Čak i onda kada je teško,potrebno je osvijestiti da smo baš na pravom mjestu u pravo vrijeme gdje doživljavamo baš ono što je našoj duši u tom trenutku potrebno da bi savladala lekcije koje su joj potrebne.

Naša duša,tako i duša svemira ne pogriješe u onome što rade. A one samo postoje,osluškuju,promatraju,bivaju…

U skladu sa 12 mjeseci,počevši ovaj put od Jarca napisat ću 12 afirmacija koje će pomoći meni,a nadam se i vama da se osjećamo bolje i lakše prolazimo kroz svoje puteve.

12 afirmacija duše

 • Imam moć da organiziram svoj život. Izgradit ću čvrstu strukturu onoga što imam. Vrijeme koje imam na raspolaganju dragocjeno je i zaslužuje da ga cijenim. (dodirnite svoja koljena)
 • Posjedujem ideje i nadu. Povezati ću se sa drugima da bi svi jedni drugima mogli pomoći. Bit ću dobar prijatelj jer je moja duša svjetska. Da bi oslobodio druge,prvo sam moram biti slobodan. (dodirnite svoje gležnjeve)
 • Moji snovi su životopisni. Imam moć suosjećati se sa cijelim svijetom. Pomagati ću svima kojima je pomoć potrebna. Plesat ću i uživati u glazbi. (dodirnite svoje pete)
 • Imam moć da djelujem i pokrenem se. Inicirati ću neke nove stvari u svome životu te naučiti voljeti samog sebe. Ja sam iskra koja će zapaliti sve ostale iskre. (dodirnite svoju glavu)
 • Poštujem sebe kao dio prirode. Ove ću godine posaditi koju biljku,ili čak zasaditi novo stablo. Znam da vrijedim jer sam dio svega što je oko mene i zajedno smo jedno. (dodirnite svoj vrat)
 • Moje su misli prirodne. Prihvaćam svoje misli i promatram ih. Otpuštam ih. Imam moć izabrati svoje misli. Napisati ću nešto,ili ću govoriti više. Paziti ću na riječi koje ispuštam iz sebe. (dodirnite svoje ruke)
 • Prihvaćam svoje emocije,promatram ih i otpuštam one negativne. Posvetiti ću vrijeme obitelji. Ako nemam svoje obitelji,biti ću obitelj samom sebi ili ću njegovati one koji obitelji nemaju. Cijenim novo,no prihvaćam i tradiciju kao duh vremena. (dodirnite svoje grudi)
 • Srce je najjači mišić u mom tijelu. Razmišljati ću srcem više nego umom tako da bih mogao svijetliti jače. (dodirnite svoja prsa,osjetite srce kako tuče u vašim grudima)
 • Neću se previše zamarati detaljima,no obratiti ću pozornost na njih. Više nego čistoća kuće potrebna mi je duhovna čistoća,čistoća mojih misli od onih nepotrebnih i negativnih.  (dodirnite svoj trbuh u području crijeva)
 • Imam moć pronaći ravnotežu. Prihvaćam dualnost svemira,pa tako i dualnost sebe. Prihvaćam druge kao svoje suputnike i partnere. Dajem sebi dozvolu da volim i da budem voljen. (dodirnite područje svojih bubrega)
 • Kao alkemičar i ja imam moć transformirati negativno u pozitivno,loše u dobro te staro u novo. Prihvaćam sve promjene koje mi se događaju jer znam da će nakon toga biti sve lakše i bolje. (dodirnite područje spolnih organa)
 • Prihvaćam svoje konstantno širenje. Ove ću godine naučiti nešto te podijeliti svoje znanje sa drugima. Ukoliko mi se pruži prilika putovati ću,a ukoliko nisam u mogućnosti-putovati ću mislima. (dodirnite svoja bedra)

♥ Svima koji ovo čitaju želim najljepše želje,ljubav,svjetlost i svjesnost,blagostanje,mir i puno prilika da se vaša volja ostvari. ♥

Voli vas vaš,

Pustinjak Budala

Advertisements

1 thought on “Novogodišnje misli-Sretna nova 2015. godina!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s