astrologija, venera u znacima, zapadna astrologija

Venera u Ribama – kad se vrijeme zaustavi


Venera,planet ljubavi,sreće,kreativnosti i inspiracije ušao je u posljednji znak prije početka novog kruga – Ribe. Johfra-Bosschart-Pisces

Ribe su znak uzvišenja i inspiracije. U ovom znaku Venera postiže svoj stupanj egzaltacije i to na 27.° Riba. To što je Venera tu egzaltirana znači da je ovdje veća od stvarnosti,ovdje se osjeća odlično i može i više nego dobro obaviti svoju funkciju. A to znači…baš SVE.

Sve ono što se veže uz Veneru – emocije,ljubav,inspiracija,uživanje,suradnja. Sve će cvjetati,pa ako ste zaljubljeni onda ste vjerojatno zaljubljeni preko ušiju i nije vam jasno što se točno dogodilo i kako ste se našli tu gdje jeste. Osjećaj je opet nekako poznat (Ribe su skup svih ostalih znakova te u sebi sadrže sve od proteklih znakova),a opet tako uzvišen,inspirativan,nerealan.

Ne zaboravimo s druge strane da znak Riba svoje vladarstvo osim sa Jupiterom,dijeli sa planetom Neptunom koji može zamagliti granice donijeti konfuziju,laži i izigravanje žrtve,a u najgorem slučaju i samo žrtvovanje radi ideala (npr. religijski fanatizam).

Tako da je najbolje držati sve istinitim koliko je god moguće. Ovome neće pomoći retrogradni Merkur koji će se još neko vrijeme zadržati u znaku Vodenjaka i svojoj retrogradnosti. Ono što retrogradni Merkur može donijeti je nerazumijevanje,jer je njegova funkcija mentalnosti okrenuta prema unutra,dok je ova Venera u Ribama sve samo ne prema unutra. Ova Venera je raspršena po cijelom svijetu,ova Venera je onaj osjećaj koji je zajednički svim ljudima – LJUBAV. Ona je ekstaza,ona je emocija vođena nekim višim principima.

Ovo može biti idealna ljubav,ljubav koja se osjeća kao da postoji vjekovima. Ljubav koja vas natjera na osjećaje da ste ovu osobu već negdje sreli. Venera koja daje Déjà vu,potencira astralna putovanja,pomaže u meditaciji,otvara kanale za razgovore sa anđelima zaštitnicima,entiteta. Ova je Venera lucidna,psihodelična no prije svega inspirativna.

Što raditi dok je Venera u Ribama? 

 • crtati
 • pisati
 • zaljubiti se
 • meditirati
 • vizualizirati stvari
 • jednom u životu se u potpunosti prepustiti nekome
 • suosjećati se
 • volontirati
 • raditi nešto humanitarno
 • raditi nešto inspirativno
 • pomoći ljudima i životinjama u potrebi

Sabijski simbol na kojem se trenutno Venera nalazi je 3° Riba:

Ovo je stupanj koji govori o opstanku,preživljavanju i neuništivosti.

“Kod ovog stupnja prisustvujemo procesu zaustavljanja aktivnosti u trenutku kada je ona dovedena do svog vrhunca. Kompletni sadržaj bilježi se i pretvara u arhetipski model po kojem će se u nekoj budućnosti oblikovati novi sadržaji. Većini ljudi nije poznata činjenica da se u njihovoj memoriji bilježi otisak baš svakog iskustva,i to bez obzira da li je ono što doživljavamo na vanjskom ili unutrašnjem planu. Sve se bilježi i čuva u svrhu kontinuiteta ukupnog društvenog i pojedinačnog razvoja. Ponekad dolazi i do nužnih redukcija,no i tada se odbacuju samo oni detalji koji nisu od većeg značaja. Pri proučavanju ovog stupnja treba imati na umu i to da su arhetipski oblici ipak samo odraz jedne još više stvarnosti. To Jedno egzistira na nivou koji je izvan pojavnih oblika i nemoguće mu je dodijeliti bilo kakve poznate karakteristike.”

Ostali simboli:

“Za vrijeme galske opsade Rimljani su poneseni Jupiterovom inspiracijom počeli neprijateljima bacati bijeli kruh. ” (A.Carelli)

“Blještavi oblak poput vunene bale usamljeno plovi azurnim nebom. Nakon nekog vremena iz oblaka počinje pljusak. Izgleda kao da na zemlju padaju biseri svih mogućih boja.” (Charubel)

“Noć je. Po palubi ribarskog broda leže mnogobrojne ribe. Na obali gori mala koliba čiji se plamen reflektira u vodi.” (I.Kozminsky) utjecaj: Neptun,-tajnovitost

“Oko koje gleda s vrha piramide. (Chandra)

Ključne riječi za 3° Riba:

 • arhetipski oblici,prenošenje znanja,trajnost,opstanak,stabilnost,postepeno napredovanje,od siromaštva do bogatstva,vođa,pomaganje drugima,aristokracija,materijalizam,nefleksibilnost,proždrljivost,rasipnost,lažna dobročinstva

***********

* Simboli korišteni u ovom blogu dolaze iz knjige 360 Pandorinih kutija,Igor Ognjenović,a možete ih potražiti i naručiti ovdje : http://astrocentar.yolasite.com/prodaja.php

Bezoblična formacija stijena je ustvari okamenjena šuma,vječni zapis o davnom životu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s