astrologija, mars, planeti, zapadna astrologija

Mars u svom sjedištu/vladarstvu


Mars vlada dvama znakovima – znakom kardinalne vatre ♈ (Ovnom) i znakom fiksne vode ♏ (Škorpionom). Obojica su ovdje u svom vladarstvu te svom dobrom dignitetu,no opet različiti u svom djelovanju.

♂ u ♈ – u kardinalnoj vatri je ona početna iskra – ideja koja djeluje u ovom trenutku. U većini slučajeva ovaj ♂ u ♈ što naumi to ispolji vani. Ovisno o ☿ i ono o čemu razmišlja- na taj će način i djelovati.  Ne može se reći,s druge strane da je ovo ♂ koji ustraje,no ukoliko je dobro postavljen može dati dobre kiruge,mesare,osobe koje mogu vrlo brzo djelovati. Može dati dobre kuhare i općenito ljude koji su skloni adrenalinskom rushu i početnoj iskri. Ljude koji će djelovati kao pioniri u nekom polju,ovisno u kojoj kući je Mars smješten.

S druge strane ♂ u ♏ daje intenzitet djelovanja,vjerojatno su u ovom znaku povećane i emocije,ali i seksualna energija. Ovaj je Mars rijeka koja divlja i to u poprilično fiksnom stanju. On također može djelovati u svrhu manipulacije drugih,no dobro iskorišten dati će dobre psihijatre,psihoterapeute,terapeute raznih vrsta-osobe koje vole ići u dubinu stvari i djelovati do srži. Kako ♏ ima tendenciju da stvari sasjeće u korijenu,ovaj Mars može obavljati poslove dubinskog analiziranja ukoliko je i ♍ uključena,sjeću stabala/vrtova,ali i tendencija opijanja pa čak i brutalnosti kao i onaj u Ovnu.

Marsovi znakovi se često puta povezuju,tako da i nije čudan spoj Ovna i Škorpiona. Oboje ih povezuje kolajuća energija Marsa,naglašeni libido,djelovanje u trenutku te dosta velika,zadivljujuća energija

Ovdje bih usporedila to sa mitom Aresa i Atene. Mars u Ovnu je nagao i nepromišljenih taktika,ne daje dobrog vođu već onog koji može povesti u borbu. Pružiti drugima tu potrebnu iskru strasti i energije da manifestiraju i uobliče tu energiju. On je inspiracija. Škorpion više odgovara Ateni koja je uz djelovanje i ratnički duh razvila i taktičnost u svojim borbama te bila uspješna ratnica.

Mars je onaj najanimalniji,bazični dio nas. Ono što nas uvijek iznova drži da ujutro ustanemo iz kreveta. Neki Mars se budi na vrijeme,neki gasi budilicu svakih 5 minuta,neki ni ne čuje alarm ili ga jednostavno ignorira.

Bilo kako bilo,bez Marsa života nema.

Zanimljivo je da sam ovaj tekst napisala 9.1.2014. (9+1+2+1+4=17=1+7=8)

Škorpion je 8. znak po redu,te mu pripada astrološka osma kuća.

😉 Ah ti divni sinkroniciteti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s