planeti, venera, venera u znacima, zadnji stupnjevi u astrologiji, zapadna astrologija

Ciklus ženskih Venera: Venera u znaku Lava


Imali smo malu pauzu da dođemo sebi nakon svih blagdana i općenito dana kad nuliramo, ali moralo se dogodit i to da se vratimo na Venere. Prošli put smo pričali o Veneri u znaku Raka, a sad smo na jednoj vatrenoj i fiksnoj Veneri. Veneri u znaku Lava.

Lav je fiksan znak, ostaje pri svome, voli šefovat i u sebi prirodno nosi kvalitete vođe. Što se onda dogodi kada je Venera, planet umjetnosti i ljepote u znaku kreativnog Lava?

Znak Lava karakterizira teatralnost, glamur, i naravno puno puno drame. Ove osobe preko ljubavi, umjetnosti i svih Venerinih osobina žele iskazati svoju važnost, no može se javiti i prevelika koncentracija misli na osobno, umjesto na društveno (Vodenjak). Ovim je Venerama jako važno da su u lijepim prostorijama, gdje sve bliješti od glamura, tamo gdje se osjećaju privlačno, pa tako mogu tražiti partnere koji su na neki način vrlo važni, bogati ili poznati.

Pogledajmo tko su kandidati na ovoj listi 🙂

 

 1. Amy Fisher je djevojka koja je postala poznata kao “Lolita Long Islanda” nakon što je upucala i ranila Mary Jo Buttafuoco, ženu svog navodnog ljubavnika Joeya Buttafuoco. Stvar mora biti još čudnija jer su se sve te stvari izdogađale kad je Amy imala šesnaest godina. Kako priča počinje Amy je bila jedino dijete u obitelji pa je tako imala i dosta novaca, pa tako i automobil. Jednog dana imala je nesreću sa autom te je sa ocem otišla popraviti automobil kod Joeya koji je bio automehaničar u svojim tridesetima. Nakon što joj je on popravio automobil, Amy je nekoliko puta poslije toga lažirala kvarove samo da bi došla u kontakt sa njime. Nakon nekoliko dolazaka, njih dvoje su postali ljubavnici te je Amy željela biti sa njim cijelo vrijeme što je Joey odbijao imajući na umu da kod kuće ima ženu. No, Amy sa Ovnovskim karakterom (Ovan na asc-disp mars u djevici u 6. kući) nije htjela odustati te je donijela Mary Jo majicu koju joj je on poklonio pokušavajući joj dati do znanja da ju muž vara. Nakon što Mary Jo nije reagirala, Amy se vratila te ju upucala pištoljem u lice nakon čega joj je lice ostalo paralizirano. Nakon što se sve izdogađalo, Joey je dobio četiri mjeseca zatvora zbog seksa sa maloljetnicom,a Amy je dobila kaznu zatvora od pet do petnaest godina od kojih je odslužila sedam te je puštena uz dobro vladanje. Za svoj boravak i patnje u zatvoru željela je Ferrari. Nakon izlaska iz zatvora postala je kolumnistica za Long Island Press  te je napisala knjigu o svojim iskustvima If I Knew Back Then.  Amy je imala ponovni susret sa Buttafuocovima i to 13. svibnja, 2007 godine gdje je rekla kako samo želi zacijeliti i nastaviti dalje, no nakon toga je rekla da nema nikakvog suosjećanja za Mary Jo. Također se sa Joeyem ponovno sastala 2006. na Lingerie Bowlu te se pričalo kako su se ponovno ujedinili nakon što su prekinuli veze sa svojim partnerima. No to vjerojatno nije istina obzirom da je Joey još uvijek u braku sa svojom drugom suprugom, Evankom. To još nije sve, 2007. godine, muž Amy Fisher prodao je Red Light District Videu  sex-tape koji je kasnije promoviran sa njezinim odobrenjem. Također, rekla je da će se prestati skidati tek kada njezini fanovi budu rekli : “Prestara si, stavi odjeću na sebe!”   
  amy fisher
  Amy ima sunce u Lavu pri zadnjim stupnjevima. Venera se nalazi u znaku Lava u 5.kući te joj je dispozitor to isto sunce koje je u konjunkciji sa Merkurom. Na ascedentu je Ovan što znači da je Mars vodić cijele karte, a on se zajedno sa Plutonom nalazi u 6.kući te čini opoziciju sa Jupiterom u dvanaestoj kući. Možemo li reći da je seks/seksualnost bilo nešto čime je Amy dobivala ljubav,zadovoljstvo, ali i svoju reputaciju? 

   

 2. Pamela Anderson je ime koje svi znamo. Playboyeva ljepotica velikih grudi, plave kose i plavih očiju. Oličenje američke djevojke, iako je zapravo iz Kanade. Proslavila se serijom Baywatch da bi u konačnici izašao i njezin sex-tape te svakakvi skandali sa njezinim muževima-ne-muževima Kid Rockom i  Tommy Leeom. Odmah nakon svog prvog Playboy covera 1989. povećala je svoje poprsje te tako započela svoju karijeru plavuše 🙂 . Da ne bi bilo da je samo glupa plavuša (iako nije moj cup of tea), Pamela kaže da joj je djetinjstvo bilo normalno osim što ju je djed upoznao sa metafizikom (go grandpa) . Sa Tommy Lee-em je bila najdulje on and off the su prekidali radi zloupotrebe opijata, druge veze uključuju Kid Rocka no ništa od toga nije potrajalo kao veza sa Tommy Lee-om. Pamela je inače vegan te borac za prava životinja, sudjelovala je u mnogim PETA-inim kampanjama za borbu protiv industrije krzna i mesa, naravno sa neizostavnom golotinjom. Ali to je ipak Pamela 🙂        
  pamela anderson
  Venera Pamele Anderson nalazi se na vrhu 4.kuće (rakovske) te ima trigon sa Mjesecom, a kvadrat sa retrogradnim Neptunom u 5.kući (na vrhu 6.kuće). Možemo li preko ovoga zaključiti da je njezina Venera bila privučena seksualnim tipovima koji su imali probleme sa drogama? Pa tako nekako. I to je imalo utjecaja na nju (trigon Neptun sa Merkurom (vladarom ascedenta). Sve u svemu, Pamelino lijepo srce i nesebična narav dali su joj priliku da radi nešto humanitarno te nešto društveno.

   

Evo nabrojala sam dvije, a vama dajem za zadaću ( 😛 ) još ljudi sa liste Venere u Lavu:

 1. Monica Bellucci
 2. Tori Amos
 3. Shirley Manson

 

Čitamo se kasnije, čeka me velika zadaća za Veneru koja je u svom padu – u znaku Djevice!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s