aspekti, astrologija, društvo, duhovnost, kalup, komično, kritika, matrica, planeti, slika neba, zapadna astrologija, život

Slika neba: Lažni i pravi darovi predaka


Kada govorimo o slobodi, ljudi najčešće pomisle na slobodu od ljubavnih odnosa, u glavi se odmah pojave scene frajera koji izlaze vani nakon prekida, i butri koje naprave nešto slično. Slobodan sam.

Što to uopće znači? Sloboda vjerojatno znači nešto drugačije za svakoga, a ja sam ju uvijek zamišljala kao neki vid Volje. Volje za raditi ono što želiš u datom trenutku, cijenjene sate iskoristiti za ono što ti želiš, bez obzira na to koliko vremena imaš.

Uz vrijeme se povezuje bog Saturn, ili Kron koji nas često podsjeća na prolaznost i nedostatak vremena. Ako bi ga povezali još uz bezvremensku mudrost, onda smo svakim danom sve mudriji, ali i svjesniji da minute i sati u neku ruku, i ne postoje.

Svatko tko je probao barem neke opijate koji sve stvari malo ubrzaju, shvatili su da je vrijeme iluzija te da su naše akcije često zakočene i ne reagiramo onako kako bi to željeli. Zašto? Zbog straha, od slobode.

Bilo gdje gdje se Saturn nađe, on će govoriti o tome gdje smo ograničeni, gdje ćemo imati najviše posla oko gradnje, ali i o našim strahovima.

Na nebu se trenutno nalazi Saturn u znaku Strijelca i to na 13° Strijelca 50′. Sabijski simbol za 14°. stupanj Strijelca podsjeća nas na jednu vrlo bitnu stvar o kojoj ću govoriti u nastavku teksta:

“Piramide i sfinga. ” (M.E.Jones-1) – potvrda, uspomena, moć duhovnih predaka

Komentar Igora Ognjenovića iz knjige 360° Pandorinih Kutija: 

“Kao i kod prošlog stupnja ponovno se bavimo karmom i ulogom naših predaka. No, za razliku od prvog slučaja sada je riječ o uzvišenoj ostavštini koja ima zadatak potaknuti nas na upoznavanje drugih svjetova osim ovog materijalno koji nas okružuje. Stupanj opisuje istinsko znanje koje ne ovisi o protoku vremena. To znanje je uvijek prisutno i dostupno svima koji su spremni da ga prime. Ostatci nekad davno razvijenih civilizacija su nam potvrda da čovjek nije osuđen na vječno robovanje unutar granica iz njegovog uma nastalog fizičkog svijeta. Svi smo mi u svojoj suštini božanska bića omotana različitim lažnim identitetima. Skidanjem tih lažnih identiteta i upoznavanjem svog sebstva možemo doći do toliko potrebno istinskog znanja. U tom trenutku Sfinga postaje rješenjem svoje zagonetke, a piramide nam otvaraju svoja tajna vrata. ” 

Ključne riječi: -tradicija, skrivena znanja, egipatska kultura, okultizam, monumentalnost, spomenici, povijest, memorija, maštovitost, usmjeravanje pažnje, neobjektivnost, mistificiranje, zastranjivanje, nepraktičnost, zastarjelost.

Saturn u Strijelcu je zaista čudan, iako nešto je malo toplije kod ove pozicije nego pozicije Saturna u Škorpionu. Jednostavno, nudi ono što se zove vizija, i nada. U bolje sutra, u bolje SAD. Osim što je Saturn na nebu u Strijelcu, on je također sa Venerom i zato smo još uvijek u odnosima. I ne govorim samo o ljubavnim odnosima, iako nas je i to vozalo dulji period, već ni ne pamtimo koliko je prošlo. Ovaj stupanj još jednom govori o precima i o važnosti onoga što prenosimo na svoju djecu. A opet sa temom slobode.

Nije strani slučaj da majke koje su žudile biti slobodne i raditi ono što vole, no ipak su na neki način bile spriječene dobiju djecu koja se bune, nema ih nikada kod kuće, svojeglavi su itd. Prilika je bila dobivena, prilika je propuštena, prilika se preslikala dalje. Zatim se događa da te iste majke, koje su zaboravile svoje Jastvo, svoju kreativnu stranu i slobodno izražavanje Sebe, postanu previše zaštitnički nastrojene, stroge, nezadovoljne i nesretne jer misle da su vjerojatno odabrale dobar put.

Često zaboravljamo da je svaki put dobar, a može biti i loš istovremeno. Svaki smjer nudi i dobre i loše strane, i svaki je na takav način savršen, kakav jest. Otpuštanje, i misao o tome može nam pružiti priliku da otpustimo ljude, da kao i mi, budu slobodni odlučivati sami za sebe, i biti svoji ljudi.

Naravno ovaj dio se ne odnosi na potpuno malu dječicu koja još uvijek trebaju zaštitu svojih roditelja, iako neki se određeni strahovi preslikavaju i u najmanjoj dobi. Kasnije je vrlo teško razlučiti što je nekome urođeno od onoga što im je usađeno.

Venera zajedno sa Saturnom na nebu i nije neka najveselija kombinacija. S jedne strane Venera u Strijelcu uživa da se zabavlja, smije, druži i veseli, ali konjunkcija sa Saturnom ju podsjeća na obaveze, nedostatak vremena.  Ovo je slika učitelja koji ne ulaze u susret svojim učenicima. Ovo je i slika strogih, kontrolirajućih roditelja. Ovo je također slika mnoštva ideja koje čekaju na kasniju realizaciju.

slika-neba

I tako, da ne pričamo puno o aspektima jer se gubi jasna i vrlo važna poruka za sve nas. Dakle sve Venera i Saturn u Strijelcu (1 par) , u kvadratu sa Neptunom i Južnim čvorom (2 par) i u kvadratu Mjesecom i Sjevernim mjesečevim čvorom (3 par) u opoziciji sa Kironom (solo boy).

Ova slika priča više od tisuću riječi onima koji su spremni poslušati.

“Da bi bili slobodni (Strijelac), prvo trebamo razbiti iluziju (Neptun) o tome da smo zatočeni (Saturn). ”

Mi nismo slomljeni, nikad nismo niti bili. Sve ono što je trebalo biti prenešeno sa predaka na nas nisu kuđenja, vike, svađe, kontrola, bijes, ljutnja i plač, već naši talenti, potencijali, dobrodušnost i želja da pomognemo svijetu i drugima. A to je tako lako zaboraviti kad se čini da apsolutno sve ide u krivo i da ništa više nema smisla. Iluzija toga da smo zarobljeni, ponekad je toliko jaka da zaboravljamo da smo čitavo vrijeme slobodni.

Čitavo vrijeme smo slobodni dati otkaz ako nam se posao ne sviđa, ovaj trenutak se dići i izboriti za sebe. Nazvati prijatelja koji nam nedostaje, priječi preko svog ponosa. Priznati da nismo u pravu. Priznati da su nas preuzele emocije koje smo zarobili u sebi. Priznati da nitko nije kriv. Priznati da je svijet u kurcu. Napraviti nešto po tom pitanju, makar reciklirati plastiku. Nikome ne prisrati što on to ne radi.

Smanjiti pušenje. Prestati pušiti (možda). Poljubiti djecu i zahvaliti im što su svoji. Udomiti životinju. Otići na put oko svijeta sa praznim džepovima.

Zaista možemo bilo što, jer smo zatočeni jedino unutar svojih misli. Ali Mjesec u Djevici sa sjevernim čvorom hoće dati puno promjenjivih emocija. I u Djevici su dosta samokritične. Jer se pitamo jesmo li dovoljno dobri, pa jesmo li mi nešto pogriješili? Pa jesmo, i što sad? Ljudski je griješiti, ali idemo se malo mijenjati. Naći se na pola puta i riješiti distancu. Ljubav je ona bezvremenska vrijednost.

Iako su u neharmoničnim aspektima, i situacija je napeta ona je uvijek poticaj da se nešto kreativno uradi po tom pitanju. Gradite sebe kreativno, i budite slobodni.

Za kraj neke od malih zen pričica iz knjige 

“Zen Without Zen Masters”

All rights belong to above mentioned authors and their peers. Only using quotes in astrology and psychological references
SOLITARY SISTEM
There are so many individuals who are libarated or who appear to be so. Some of them seek disciples because they have not heeded Nietzsche, who said, “What? You seek followers? You would multiply yourself by ten, by a hundred, by a thousand? Seek zeroes!” Remember this and know that any system of liberation may work once, for one individual.
A COMMON DISEASE
By surrounding himself with true believers, Waldo fell into the trap of taking himself too seriously. This led to unhappiness and ill health. When he asked Ralph, one of the few who had penetrated his multilevel cover stories, what he thought the problem was, Ralph replied, “You’re suffering from hardenin of the orthodoxies.”
OTIS AND THE OLDER STUDENT
An older student came to Otis and said, “I have been to a great number of teachers and I have given up a great number of pleasures. I have fasted, been celibate and stayed awake nights seeking enlightenment. I have given up everything I was asked to give up and I have suffered, but I have not been enlightened. What should I do? ”  Otis replied, “Give up suffering.
 :
Voli vas vaš Pustinjak koji je ujedno i Budala.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s