duhovnost, metafizika, okultizam, pluton, početak i kraj, tarot, tarot cards, znanost

Opjevana Luda


Luda, Velika Arkana, toliko puta opisana, ispričana pa i opjevana, što direktno, što indirektno. Performanse karte Lude nalazimo u svakodnevnom životu, kao i u pjesmama, filmovima, slikarstvu, kiparstvu, fotografiji itd..

Taj famozan početak, transformacija, ta energija, optimizam, naivnost i entuzijazam djeluje zaista inspirativno i daje nadu.

Karta Lude povezuje se se s planetima Uran i Pluton, brojem 0, biljkom Ginseng, životinjama vukom i psom.
Potencijal i mogućnost, početak i transformacija– njene su osnovne značajke.

U svim simbolima koje povezujemo s kartom Luda, dobivamo iste zaključke. Uran planet slobode, nekonvencionalnosti, pokreta i promjena, dok Pluton transformira, broj 0 je početak i kraj, također transformacija, biljka Ginseg poznata je kao “Kozmička Energija”, pomaže pojedincu da ojača, oslobodi se štetnih tvari i razmišljanja koja ga koče, a vuk kao simbol samostalnosti, hrabrosti i preživljavanja te pas kojeg možemo i naći na samoj karti (Rider-Waite deck) opisuje pozitivnu energiju koja nas prati na prekretnicama često i kao onu božansku, vjeran prijatelj koji upozorava i štiti od opasnosti. Ovo su samo neki simboli kojima kartu Lude shvaćamo dublje, iako živimo Ludu svaki dan, svako jutro kad se probudimo pred nama su nove mogućnosti, kvantnost same karte je neopisiva. Doživljavamo je svakim danom, svakom promjenom i svakim rješavanjem/življenjem karme, svakom transformacijom bila ona promjena boje kose do transformacije dubokih duhovnih uvjerenja, ona je rođenje i smrt, alfa i omega, apsolut.

Sve ostalo u ovom životu i inkarnaciji koju poznajemo je put Lude, tj. , put vlastitog duha i ega. Da ne ulazimo dublje u filozofiju same karte, ovim tekstom prikazat ću onaj dio Lude koji zanima sve, to je ljubav. Po mojem mišljenju najbolje je opisana u pjesmi “Absolute Beginners” velikog Davida Bowiea. Stihovi opisuju pravu esenciju karte, početak i krajnji zanos ljubavi koja traži zajedništvo usprkos nesigurnosti koja je neminovna (dualnost). Vjeruje u svoj put, svoje emocije, daje se u potpunosti  i gubi se bilo kakva materijalna opipljivost. Svjesnost duše koja voli i kojoj ništa drugo ne staje na put te je spremna uložiti sve kako bi ostvarila svoj cilj. Apsolutni Početnici, kako ih Bowie naziva, znaju da samo potpuno oslobođeni od norma i pravila, pozitivnom vibracijom koja je neminovno ljubav mogu ostvariti sve.


Apsolutna vjere u sebe i htijenja duše usmjerena na put ljubavi otvaraju sva vrata i zaista ništa drugo nije potrebno.
To je samo jedan vid Lude, divno otpjevan, iako Luda ima još bezbroj lica i transformacija. Na nama je da iskoristimo snagu Lude koja se budi, živi i diše svaki dan. Prepoznajte početke, krenite u transformacije, budite hrabri, formirajte sami svoj put. Za sve apsolutne početnike out there 😉

“I’ve nothing much to offer
There’s nothing much to take
I’m an absolute beginner
But I’m absolutely sane
As long as we’re together
The rest can go to hell
I absolutely love you
But we’re absolute beginners
With eyes completely open
But nervous all the same…”

7a0ba8adcc2f51a64f69fd395803bfcb

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s